ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκα στη Δράμα. Σπούδασα αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ και εργάστηκα στη Δημόσια Εκπαίδευση. Από το 1989 έως και το 1994 αποσπάστηκα στα ελληνικά σχολεία της Λιβύης, ξεκίνησα συστηματική αρχειακή έρευνα για τον ελληνισμό της Β. Αφρικής και εκπόνησα διδακτορική διατριβή στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Από το 2002 έως και το 2004 υπήρξα συντονίστρια εκπαίδευσης στα σχολεία ελληνικής γλώσσας Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας. Από τα νεανίκα μου χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά γιατί πιστεύω ότι όλοι Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνικά δίκαιη πόλη. Από το 2015 έως σήμερα είμαι Δημοτική Σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Γεννήθηκα το 1995 στην Ξηροκρήνη, μια μικρή συνοικία της Θεσσαλονίκης. Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου υπήρξα και μέλος της φοιτητικής παράταξης BLOCO. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και Κινέζικα. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως υπεύθυνη καταστήματος στο κέντρο της πόλης και παράλληλα κάνω την πρακτική μου σε ένα πολιτικό γραφείο.

ΑΛΕΞΙΟΥ - ΣΤΥΛΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΑΛΕΞΙΟΥ - ΣΤΥΛΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ και Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και σήμερα Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Έχω αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα Μηχανικού τα οποία σχετίζονται με θέματα βελτιστοποίησης στη περιοχή του πολεοδομικού και χωρικού σχεδιασμού. Σχετικές δημοσιεύσεις μου υπάρχουν σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά σε αντικείμενα που άπτονται της αυτοδιοίκησης του Δήμου. Είμαι παντρεμένη με τον Πασχάλη Στυλιάδη, ιατρό καρδιολόγο και έχουμε ένα γιο, μαθητή γ’ Γυμνασίου.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκα το 1979 στη Θεσσαλονίκη και από δεκαπενταετίας είμαι κάτοικος του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Το 2004 έλαβα το πτυχίο του Τμήματος Νομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και έκτοτε είμαι μαχόμενος Δικηγόρος, μέλος του ΔΣΘ με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Το 2008 εκλέχτηκα σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Δικηγορική Συνεργασία – Ανεξάρτητοι», και συμμετείχα στις τελευταίες εκλογές του ΔΣΘ ως υποψήφιος πρόεδρος. Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της επιτροπής Στήριξης Δικηγορικού Επαγγέλματος και μετέχω ενεργά σε συλλογικούς φορείς και δραστηριότητες με κατεύθυνση την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, την προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Γεννήθηκα το 1987 στα Γιαννιτσά. Στα μαθητικά μου χρόνια υπήρξα αθλήτρια του βόλεϊ με σημαντικές πανελλήνιες διακρίσεις. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών. Επίσης, είμαι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πολιτών για τις βιώσιμες μετακινήσεις. Έχω εργαστεί στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης και στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, ενώ σήμερα είμαι Ειδική Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. στο γραφείο Βορείου Ελλάδος. Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον χορό (αργεντίνικο τάνγκο).

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα σχέδιο και γραφιστική και εργάζομαι σε ασφαλιστική εταιρία. Είμαι VEGAN, ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και ενεργό μέλος φιλοζωικών ομάδων της πόλης μου. Μέσα από τον καθημερινό μου αγώνα για την επιβίωση και την ευζωία των αγαπημένων μας τετράποδων, αποκτώντας τραυματικές εμπειρίες κακοποιήσεων, τραυματισμών και εγκαταλείψεών τους και βιώνοντας την αγωνία της αποκατάστασης της υγείας τους και την ψυχοφθόρα διαδικασία των υιοθεσιών τους, απέκτησα ένα όραμα: Να καταφέρω σε επίπεδο Δήμου την δημιουργία ενός μεγάλου Σύγχρονου Καταφυγίου και να υλοποιήσω ένα εντατικό πρόγραμμα μέριμνάς αδέσποτων ζώων. Προχωράμε Μαζί λοιπόν, για μια πόλη φιλόζωη, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους!!!

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσα το Η΄ Λύκειο Θηλέων. Πτυχιούχος της Αν. Σχολής Μαιών Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και μετεκπαίδευση στα Προγράμματα Οικογενειακού Προγραμματισμού στο Πανεπιστήμιο του Exeter, Αγγλία. Είμαι έγγαμος και μητέρα δυο κοριτσιών. Σήμερα Προϊστάμενη του Μαιευτικού Τομέα στο ΓΝΘ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”. Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. 1998-2002 Σύμβουλος του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης Από τα φοιτητικά χρόνια συμμετέχω σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, δραστηριοποιημένη ενεργά στην Αριστερά.

Β. ΒΑΤΑΜΙΔΟΥ-ΜΑΡΑΣΛΙΔΟΥ
Β. ΒΑΤΑΜΙΔΟΥ-ΜΑΡΑΣΛΙΔΟΥ

Κατοικώ στην περιοχή Αγ. Αποστόλων. Είμαι παντρεμένη με τον Κώστα Μαρασλίδη και έχουμε δύο γιους, τον Γιάννη και τον Κομνηνό. Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στη δημόσια εκπαίδευση. Αιρετή Σύμβουλος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (2011-2019). Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (20 χρόνια) και εκπρόσωπος του Συλλόγου σε Διεθνείς Συναντήσεις & Συνέδρια. Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας οργανωτικών επιτροπών παγκόσμιου και πανελλήνιων συνεδρίων. Μέλος Συνδικαλιστικών Ενώσεων-ΕΛΜΕΘ (26 χρόνια). Γ. Γραμματέας της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (9 χρόνια). Μέλος Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και του Δ.Σ. του Συλλόγου «Παλαιοί μαθητές και φίλοι του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale» (2017-2020). Η Γαλλική Κυβέρνηση με τίμησε δύο φορές με Ακαδημαϊκούς Φοίνικες / Palmes Académiques [Chevalier, 1993 και Officier, 2001].

ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΒΑΣΩ ΡΑΦΑΕΛΑ
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΒΑΣΩ ΡΑΦΑΕΛΑ

Γεννήθηκα στην Κοζάνη και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι μουσικός, πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης. Έχω σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Σήμερα σπουδάζω στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Συνεργάζομαι με πολλές από τις ορχήστρες της πόλης, ενώ γράφω και δική μου μουσική και αρθρογραφώ σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχω διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης και ήμουν εκτός άλλων μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας. Είμαι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας.

ΒΑΝΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΝΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκα στην Ίμβρο το 1963. Είμαι διπλωματούχος Τεχνολόγος Μηχανολόγος (ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ). Εργάζομαι στο ΜΕΤΡΟ Θεσ/νίκης, στο τμήμα αρχαιολογίας. Είμαι Αντιπρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας Θράκης, αντιπρόεδρος Σ.Ε.Λ.Ε.Μ.Θ., εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων Μετρό Θεσ/νίκης στο ΕΚΘ, πρόεδρος της τράπεζας αίματος Μετρό Θεσσαλονίκης και Ιμβριακής ένωσης Μακεδονίας- Θράκης και αναπληρωτής συντονιστής τοπικής ΣΥΡΙΖΑ Ξηροκρήνης. Είμαι παντρεμένος με την Αγγελική – Άννα Χατζούδη, Χημικό μηχανικό, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και έχουμε δύο παιδιά, το Δημήτρη και τη Βασιλική – Ιωάννα.

ΒΛΥΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΛΥΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, έχω δουλέψει τριάντα χρόνια ξενοδοχοϋπάλληλος και εδώ και δεκαοκτώ χρόνια μουσικός παραγωγός στο καφέ μπαρ Defacto και συνεχίζω…

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Είμαι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, απόφοιτος Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ως φοιτητής είχα ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα, ως μέλος του ΔΣ της Σχολής μου αλλά και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Ιδρυτικό στέλεχος της κίνησης «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ». Ασκώ μάχιμη δικηγορία εδώ και 20 χρόνια με ενεργή συμμετοχή στα κοινά του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στην προσωπική μου ζωή είμαι πατέρας δύο ανήλικων τέκνων. Με σεβασμό και εκτίμηση ζητώ την στήριξη σας για την εκλογή μου, με την δέσμευση να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην πόλη μας

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΈΛΛΗ ΆΝΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΈΛΛΗ ΆΝΝΑ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 2 Αυγούστου του 1997. Είμαι τεταρτοετής φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Ασχολούμαι ενεργά με πολιτιστικές, πολιτισμικές και ευρωπαϊκές δράσεις σε οργανισμούς όπως το ERASMUS+, το ESN, η Θεατρική Ομάδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης . Εργάζομαι ως κοινοτάρχης στα ανώτατα στελέχη των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Γλάροι». Είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Δημοτική παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαζί» λόγω της ανάγκης μου για την έκφραση των νεανικών ιδεών και του τρόπου ζωής της νεολαίας και την προσαρμογή τους στο μηχανισμό λειτουργίας της πόλης μας. Προχωράμε Μαζί για μια πόλη πιο κοντά στους νέους, πιο κοντά σε εμάς.

ΓΚΡΙΜΠΙΖΗ ΗΡΩ
ΓΚΡΙΜΠΙΖΗ ΗΡΩ

Είμαι 22 χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Οικονομικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Bard College της Νέας Υόρκης. Μετά τις σπουδές μου επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη πιστεύοντας πως μπορώ να δημιουργήσω εδώ, ενάντια στο ρεύμα φυγής νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Έχω εμπειρία στη λειτουργία δημοσίων οργανισμών, μέσω της απασχόλησή μου στον ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα από τις τάξεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δίνω τη μάχη ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Πιστεύω πως μπορούμε να ζήσουμε όλοι «ΜΑΖΙ», χωρίς να αποτελεί εμπόδιο για καμία και κανέναν η καταγωγή, το χρώμα του δέρματος και ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Αγωνίζομαι για μία κοινωνία με εργασία και δικαιώματα για όλες και όλους. Με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαζί» αγωνίζομαι για να εκφράσω τις ανάγκες νέων και ευπαθών ομάδων της πόλης.

ΓΟΥΛΙΑΡΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΓΟΥΛΙΑΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

Είμαι πτυχιούχος Νομικής, με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Διετέλεσα στέλεχος και νομική σύμβουλος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας(Κ.Ε.Θ.Ι.), είμαι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και εταίρος στη δικηγορική εταιρία «Αντωνιάδης- Γούλιαρου και Συνεργάτες». Είχα ενεργή συμμετοχή στο φοιτητικό και γυναικείο κίνημα (ΚΑΤΙΝΕΣ) και ήμουν δύο φορές υποψήφια βουλεύτρια στις εθνικές εκλογές (1989-1990) με τους «Οικολόγους Εναλλακτικούς».

ΓΟΥΝΑΡΗ ΗΛΙΑ
ΓΟΥΝΑΡΗ ΗΛΙΑ

Μεγάλωσα και ζω στην περιοχή της Κ Τούμπας. Σπούδασα πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική σχολή του ΑΠΘ στην κοινωνιολογία, ιστορία και φιλοσοφία του δικαίου. Εργάστηκα για 28 χρόνια στο ΙΚΑ στην διεύθυνση Συντάξεων και συμμετείχα σε όλες τις διοικητικές και υπηρεσιακές δράσεις, που στόχευαν στην καλυτέρευση της θέσης εργαζομένων και ασφαλισμένων του ταμείου. Από το 2012 μέχρι σήμερα ασχολούμαι συμβουλευτικά με ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα αρθρογραφώντας σε εφημερίδες, συμμετέχοντας σε ημερίδες, σε τηλεοπτικές εκπομπές και εθελοντικά σε δράσεις των δήμων κοινωφελούς χαρακτήρα με στόχο την πληροφόρηση των δημοτών για τα συνταξιοδοτικά τους και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

ΓΡΙΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΡΙΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σπούδασα βιολοντσέλο με τον Μανώλη Καζαμπάκα και τον Δημήτρη Πάτρα, αποφοίτησα με άριστα από το ΚΩΘ και πραγματοποίησα ανώτερες σπουδές στην Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου κοντά στον M. Niykos. ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Μουσικής του Έσσεν με τον καθηγητή Vladimir Mendelssohn. Μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ρηνανίας, της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2008 - 2013 είμαι πρόεδρος εργαζομένων καλλιτεχνικής και πολιτιστικής παιδείας Δήμου Καλαμαριάς. Από το 2009 έως και σήμερα αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων Κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ΣΤ υπηρεσιακό συμβούλιο. Κατά τα έτη 2013 – 2016 ήμουν σύμβουλος Αντιδημάρχου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Από το 2015 έως και σήμερα είμαι αντιπρόεδρος οργανισμού Κέντρου πολιτισμού.

ΓΥΡΙΧΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΥΡΙΧΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γεννήθηκα στην Γερμανία αλλά μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Τριανδρίας. Είμαι παντρεμένος με την Χριστοδούλου Αναστασία. Απόφοιτος της σχολής Σ.Π.Ο.Α (δάσωση και πυρόσβεση αεροσκαφών).Εργάστηκα στην Ολυμπιακή Αεροπορία 15 έτη, όπου και διετέλεσα πρόεδρος των Εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Σήμερα υπηρετώ στην Υ.Π.Α. ως Οδηγός Πυροσβέστης. Είμαι εκλεγμένος στο Δ/Σ, του Τοπικού Συλλόγου, Ομοσπονδία Συλλόγων της Υ.Π.Α. και Αντιπρόεδρος των Οδηγών Πυροσβεστών. Συμμετέχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2000, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και σε Επιτροπές. Έχω την εμπειρία και την δυνατότητα να βοηθήσω η πόλη μας να αλλάξει σελίδα και να είναι η πόλη που ονειρευόμαστε.

ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ειδική Παθολόγος, Υπερτασιολόγος- Λιπιδιολόγος Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Επιστημονικός συνεργάτης της Β προπαιδευτικής παθολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Ν. Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Είμαι έγγαμη με ένα τέκνο. Με εμπειρία 14 ετών στο χώρο της δημόσιας υγείας, πάντα σε δημόσια νοσοκομεία καταθέτω τις προτάσεις μου και τη διάθεση μου να ασχοληθώ με τα κοινά για τη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσα και αγαπώ. Αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση ως υποψήφια στο Δήμο Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά αποδεχόμενη την πρόσκληση της Κατερίνας Νοτοπούλου γιατί η θέση και η στάση της στα κοινά με αντιπροσωπεύουν απόλυτα. Πιστεύω πως με σωστό σχεδιασμό η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει θετικά στην πρωτοβάθμια υγεία προς όφελος των πολιτών.

ΔΙΒΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΙΒΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεννήθηκα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 1956. Σπούδασα Ζωγραφική στην ΑΣΚΤ. Συνέχισα τις σπουδές μου για ένα έτος σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Είμαι εικαστικός καλλιτέχνης και τα έργα μου έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαι καθηγητής πανεπιστημίου και διδάσκει (1990-σήμερα) στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Είμαι Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Τέχνη και δημόσια σφαίρα». Επίσης είμαι μέλος του ΔΣ του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (ΜΟΜus) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

ΔΟΥΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΟΥΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γεννήθηκα το 1970 στο Γκίφχορν της Γερμανίας. Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (ΑΠΘ) με ΜΔΕ στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση (Παν. Αιγαίου) και πολυετή εμπειρία στην Βιομηχανία. Από το 1988 ζώ στην Θεσσαλονίκη και συμμετέχω ενεργά στα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα της πόλης. Υπήρξα δραστήριο μέλος του Συλλόγου φοιτητών χημικών μηχανικών (1988-1995), συμμετέχοντας στους φοιτητικούς και νεολαιίστικους αγώνες της περιόδου. Συμμετείχα στο αντιπολεμικό κίνημα και στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση μέσα πό τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού φόρουμ. Δραστηριοποιούμαι στα κινήματα πόλης, για την απόδοση ελεύθερων χώρων στην κοινωνία, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών κλπ. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στην τρίτη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2017) εκλέχτηκα Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΕΛΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΤΑΜΙΛΑ
ΕΛΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΤΑΜΙΛΑ

Γεννήθηκα στη Γεωργία, μεγάλωσα και σπούδασα στη Μόσχα. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (1989-1993), του KES College Λευκωσίας (2000-2002), Αισθητική, της Ακαδημίας Επαγγελματικής Διαχείρισης στη Μόσχα, με ειδίκευση Λογιστική, 2007 . Είμαι μητέρα τριών κοριτσιών. Μιλάω Ρωσικά, Αγγλικά και Τουρκικά. Εργάστηκα επί σειρά ετών στο Ελληνικό Προξενείο της Μόσχας. Σήμερα, ως διαπιστευμένη εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Ορθόδοξου Πνευματικού κέντρου Viatskiy Posad, ασχολούμαι με εκδηλώσεις που προωθούν τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και έχουν ιδιαίτερη έμφαση στον προσκυνηματικό τουρισμό. Προτεραιότητά μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής στο δήμο και ειδικότερα των μαθητών, της νεολαίας αλλά και των δημοτών τρίτης ηλικίας. θα αγωνιστώ να μετουσιώσω την εμπιστοσύνη σας σε μια αδιάκοπη προσπάθεια ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει η πόλη που μας αξίζει!

ΕΥΔΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΕΥΔΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Έχω διαφημιστικό γραφείο και είμαι παραγωγός εκπομπών με την εταιρία μου «EVDOS PRODUCTIONS», με την οποία έχω αναλάβει την παρουσίαση και παραγωγή της εκπομπής «Αδρεναλίνη». Πρωταθλητής στα outdoor activities-sports με πανελλαδικές διακρίσεις στον χώρο του windsurf, kitesurf και snowboard. Συγκεκριμένα: - ένας εκ των δύο αθλητών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα snowboard. - συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα windsurfing και διεθνείς αγώνες με σημαντικές διακρίσεις και πρώτες νίκες στους Πανελλήνιους Αγώνες snowboard. Προχωράμε Μαζί για να ανεβάσουμε την Αδρεναλίνη των νέων της Θεσσαλονίκης!

ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα διεύθυνση φωτογραφίας και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) και την TV Μακεδονία. Έχω συνεργαστεί επί μακρόν με την ΕΤ3, την ΕΤ1 και την ΝΕΤ καθώς και με μεγάλα ελληνικά και ξένα δίκτυα (GDF, BBC, RAI, ARTE, TV5 κτλ). Το 1996 δημιούργησα την εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών και εκδόσεων ΤΤΝ media group. Ήμουν σκηνοθέτης και παραγωγός σε πολλά ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένων των σειρών «Το Τρίτο Μάτι» και theatis.gr. Παράλληλα, εκδίδω το περιοδικό τέχνης και αισθητικού προβληματισμού MAUVE. Είμαι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, καθώς και ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος σκηνοθετών στη Βόρεια Ελλάδα. Είμαι ενεργός πολίτης, οικολόγος, φιλόζωος και ακτιβιστής με συμμετοχή σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

ΖΑΡΙΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΖΑΡΙΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Συμμετέχω στην ομάδα κοινωνικής πολιτικής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» από την δημιουργία της. Είμαι Γραμματέας Περιφέρειας του «Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών». Ως διεμφυλικός έχω κερδίσει την προσωπική μου μάχη και τώρα θα δώσω την πολιτική – κοινωνική μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννήθηκα 1959, στη Μεσορόπη Καβάλας. Είμαι έγγαμος με δύο παιδιά. Είμαι πτυχιούχος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Έχω εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες ως οικονομολόγος –λογιστής. Από το 1993 έως το 2011 είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητας Γ.Ο.Χ. Θεσσαλονίκης είχα μεγάλη συμμετοχή σε κοινωνική προσφορά του σωματείου μας, με κορυφαία την ίδρυση κατασκευή και λειτουργία οίκου ευγηρίας στην Περαία Θεσσαλονίκης . Ιδρυτικό στέλεχος και Αντιπρόεδρος το 2011 της Λέσχης Φίλων ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Το 2012 ήμουν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, με τη Δημοκρατική Αριστερά. Και το 2014 στις Περιφερειακές εκλογές ήμουν υποψήφιος στην Κεντρική Μακεδονία, με τον συνδυασμό του κ. ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ.

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΡΙΑ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΡΙΑ

Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής "Θεσσαλονίκη ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ", γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, επί 5 χρόνια. Πολιτικός Μηχανικός, καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Διευθύντρια στο ΠΜΣ "Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων ". Δυο φορές διευθύντρια τομέα. Αναπληρώτρια πρόεδρος του τμ. πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ. Μέλος του ΔΣ της Εταιρίας Αξιοποίησης του ΑΠΘ. Διευθύνουσα σύμβουλος στην τεχνική εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. Μέλος του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΣ της ΕΦΕΕ. .Στους 36 συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο το 1973, ένα μήνα στα υπόγεια της ασφάλειας. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στο ΙΡΑΚ, στο άρθρο 16, στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μάρτυρας στη δίκη στην υπόθεση της ζαρντινιέρας και στους 49 αθωωθέντες φοιτητές από τις καταλήψεις του 2006-2007. Παντρεμένη με τον Κώστα Τσούρο, με ένα γιο υποψήφιο διδάκτορα στο Πολυτεχνείο Κοζάνης.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκα στο Βόλο το 1987 και ζω στη Θεσσαλονίκη εδώ και 15 χρόνια. Είμαι αρχιτέκτονας-μηχανικός, με μεταπτυχιακό στην αστική ανάπτυξη και τον πολεοδομικό σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και υποψήφια διδάκτορας Πολεοδομίας με ειδίκευση στο αστικό περιβάλλον και τους δημόσιους χώρους πρασίνου στο ΑΠΘ. Έχω εργαστεί ως αρχιτέκτονας και ερευνήτρια στον ιδιωτικό τομέα και σε δημόσιους οργανισμούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επίσης, έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με θέματα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνία των πολιτών, την αστική διάχυση και την προσφυγική κρίση στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Διετέλεσα εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ από το 2008 μέχρι το 2011 με το σχήμα της Αριστερής Ενότητας. Εντάθηκα στη Νεολαία Συνασπισμού το 2008 και υπήρξα ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δάσκαλος με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση. Εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. συλλόγου εκπαιδευτικών και του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ. Μέλος του Παρατηρητηρίου ενάντια στη ρατσιστική βία και το φασισμό. Η συνεχής δράση, υποστήριξη και συμμετοχή μου στους αγώνες των δικαιωμάτων, ισότητας, αλληλεγγύης και δημοκρατίας, χαρακτηρίζουν την περπατησιά μου. Μεγάλες αγάπες μου είναι οι καλές τέχνες και τα αδέσποτα ζώα. Ζωγραφίζω, γράφω ποίηση και ασχολούμαι ενεργά σε θεατρικές ομάδες της πόλης. Τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη ευαισθησία δραστηριοποιούμαι στην Εκπαίδευση μεταναστών και προσφύγων.

ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Γεννήθηκα στη Γερμανία το 1966 από γονείς Μετανάστες. Σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ελεύθερος επαγγελματίας (γραφείο Παροχής Οικονομικών υπηρεσιών). Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών του ΠΑ.ΜΑΚ, του Δ.Σ. της κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς 2011-13, της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Καλαμαριάς 2013-14, του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 18ου Δ.Σχολείου 2010-2012 και του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς 2013-14. Διετέλεσα γραμματέας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Καλαμαριάς, ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς και αναπληρωτής συντονιστής την περίοδο 2016 –2019. Ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές κατοίκων για τη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων στην Καλαμαριά, πρώην Καπναποθήκες, Οικόπεδο Χαλδίας, οικόπεδο Ο.Τ.90. Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μπουμπουλίνα από το 2014 έως σήμερα. Από το 2016 μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών οφελών.

ΚΑΤΣΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΑΤΣΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζω έως σήμερα. Χωρισμένη και έχω δυο κόρες. Σπούδασα εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσα τον κύκλο των σπουδών μου με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Από το 1996 έως και το 2003 εργάστηκα σε τηλεοπτικές, παραγωγές και Events στην οργάνωση παραγωγής. Γράφω από νεαρή ηλικία: θεατρικά έργα, παραμύθια και μυθιστόρημα. Τα τελευταία πέντε χρόνια κατέχω και την τέχνη του σκίτσου. Διδάσκω δημιουργική γραφή σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες, δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι και εικονογράφηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκα με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Είμαι ιδρυτικό μέλος και αρθρογραφώ στο site LIFE-EVENTS.GR που δημιουργήθηκε το 2017 υπό τη μορφή ΚΟΙΝΣΕΠ, με πληθώρα από θεματικά βίντεο και συνεντεύξεις στο εξωτερικό και διαχειρίζομαι και το προσωπικό μου Blog: FKSTORIES.GR.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του Αμερικανικού κολεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ με βαθμό απολυτηρίου ενιαίου λυκείου δεκαεννιά και τρία δέκατα (19,3). Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας,. Έχω δικηγορικό γραφείο από το 2015 έως σήμερα. Το 2008 κατέκτησα το αργυρό μετάλλιο στα 50m ύπτιο στην κολύμβηση κατηγορία s1- στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Έχω εκλεγεί έφορος αθλημάτων της ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από το 2017 και συνεχίζω μέχρι σήμερα.

ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκα στα Γιάννενα. Σπούδασα σε Ιταλία και Θεσσαλονίκη, όπου και ζω Ως δραστήριο μέλος της κοινωνίας των πολιτών συμμετέχω στους κοινωνικούς αγώνες και δράσεις αλληλεγγύης και στα οικολογικά και κοινωνικά κινήματα της πόλης μας. Ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου της Θέρμης Εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της " Ένωσης Κινηματογραφιστών Βόρειας Ελλάδος"! Εργάζομαι για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας! Γύρισα 49 ντοκιμαντέρ με πολλά βραβεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό! Με την ταινία μου "CCTV", απέσπασα το βραβείο καλύτερης ταινίας το 2004, από την ΠΕΕΚ στο φεστιβάλ κιν/φου της Θεσσαλονίκης! Το παγκόσμιο περιοδικό Variety, την συμπεριέλαβε στις σπουδαίες κριτικές του! Το 2008 έγραψα και σκηνοθέτησα την επιτυχημένη εμπορικά κωμική περιπέτεια "Ι - 4 Λούφα και Απαλλαγή" , το "Σου ΚουΤου του ΑΠουΘου" στην ΕΡΤ3 . Όραμά μου, η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια στις Τέχνες και τα Γράμματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη!

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Γεννήθηκα το 1974 στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, είμαι παντρεμένος με την Αναστασία Κεζέπη και έχουμε ένα γιό 14 ετών. Κατοικώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 20 χρόνια. Έχω εργαστεί σε Ναυτιλιακή Εταιρία στο Τμήμα πωλήσεων, ως Μεσίτης Ακινήτων και συνιδρυτής του γραφείου Investar Real Estate. Σήμερα εργάζομαι στον τομέα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως υπεύθυνος προμηθειών. Συμμετείχα για πολλά χρόνια σε Πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και είμαι ερασιτέχνης αθλητής Μπάσκετ. Παράλληλα κατέχω τη θέση του Ταμία της Ε.Δ. του Καυταντζόγλειου Σταδίου.

ΚΕΡΑΣΙΔΟΥ ΚΕΛΥ
ΚΕΡΑΣΙΔΟΥ ΚΕΛΥ

Μεγάλωσα στην Ξάνθη και ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω Ψυχολογία. Στην πορεία με κέρδισε ο χώρος της επικοινωνίας και της διαφήμισης και πάνω σ αυτό το αντικείμενο εργάζομαι χρόνια τώρα στην Εφημερίδα Μακεδονία σαν στέλεχος του εμπορικού τμήματος . Η Θεσσαλονίκη έγινε η δεύτερη πόλη μου την οποία αγάπησα και επέλεξα για να ζήσω να εργαστώ και να κάνω την οικογένειά μου. Γνωρίζω την αγορά και το κέντρο της πολύ καλά λόγω της θέσης μου καθώς και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, ωστόσο τη θεωρώ μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες το ίδιο και τους κατοίκους της. Επιθυμώ να συμβάλω στην προσπάθεια για μια πόλη εξωστρεφή, που μπορεί να είναι φιλική και ανθρώπινη. Μια πόλη καθαρή με αισθητική, γιατί η αισθητική είναι πολιτισμός, με τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης .

ΚΕΤΟΓΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΕΤΟΓΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Γεννήθηκα στην Κοζάνη, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Αγρ.Τοπογράφος-Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός (MSc) στο ΑΠΘ και έχω Master με διάκριση στη Δημόσια Διοίκηση. Υπηρετώ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Είμαι μέλος του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης. Έχω πιστοποιηθεί ως Επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001 & 19011. Είμαι παντρεμένη με τον Χάρη Μπέλλο και την κοινή μας ζωή ομορφαίνουν οι γιοί μας Γιάννης και Θανάσης. Φίλες και φίλοι, Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί διαχρονική επιλογή στη ζωή μου. Αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Κατερίνας Νοτοπούλου και να συνταχθώ μαζί της στη μάχη που δίνει για να μην επιστρέψει η πόλη στο κακό της παρελθόν. Συμμετέχω στην παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» για να Προχωρήσουμε - όλοι και όλες - Μαζί στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης, σε πόλη συμμετοχική, δημοκρατική, φιλική, ασφαλή, αλληλέγγυα και δημιουργική…τη Θεσσαλονίκη όλων μας!

ΚΟΜΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΟΜΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Γεννήθηκα στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Τελείωσα στην Θεσσαλονίκη το 2ο Νυχτερινό Λύκειο. Σπούδασα Γεωλογία στην Νάπολη της Ιταλίας. Ακολούθησε δεύτερη επιστημονική μου επιλογή η Οδοντιατρική επιστήμη (ΑΠΘ). Από το 1985 εργάζομαι στην πόλη ως ιδιώτης οδοντίατρος. Η πολιτική μου διαδρομή ξεκινάει από το ΚΚΕ και συνεχίζεται με τον Συνασπισμό - ΣΥΡΙΖΑ. Ιδρυτικό μέλος των δημοτικών κινήσεων «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και «Ανοιχτή Πόλη». Στις εκλογές του 2010 («Ανοιχτή Πόλη», επικεφαλής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης) ήμουν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Είμαι μέλος των διοικήσεων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, των κέντρων πρόληψης εξαρτήσεων «Σείριος» Μετέχω ενεργά σε κινήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας και Περιβάλλοντος. Ιδρυτικό μέλος τους Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης. Σύζυγός μου είναι η φιλόλογος Χρύσα Παρανούση και έχω δύο παιδιά τον Γιώργο και την Ελένη.

ΜΑΚΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΑΚΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άνω πόλη - Τσινάρι, όπου ζω μέχρι σήμερα. Φοίτησα στο 15ο Γυμνάσιο-Λύκειο. Συμμετείχα πάντα στα δεκαπενταμελή συμβούλια. Έχω στο ενεργητικό μου μια μακρόχρονη πορεία εκπαίδευσης και τεράστια επαγγελματική εμπειρία - εδώ και 17 χρόνια συνεργάζομαι με την ΕΡΤ3. Στα χρόνια της κρίσης δημιούργησα με επιτυχία την δική μου επιχείρηση, ένα στούντιο ομορφιάς στην οδό Μητροπόλεως, και αργότερα την εταιρεία MAKIOU MAKE UP. Συμμετείχα στα συμβούλια γονέων και κηδεμόνων του 2ου γυμνασίου-λυκείου, ως πρόεδρος το 2014-2015. Ανοιχτόμυαλη, αισιόδοξη, πολυταξιδεμένη, με αθεράπευτη αγάπη για την Θεσσαλονίκη, έμαθα να παρατηρώ «τα κοινά» βλέποντας λάθη και σωστά. Το όνειρό μου, να δω την πόλη μας κέντρο πολιτισμού των Βαλκανίων, με ώθησε να Προχωρήσω Μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου για μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ.

ΜΑΚΙΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΑΚΙΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Γεννήθηκα το 1982 στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου και ζω μέχρι σήμερα. Το 2005 αποφοίτησα από τη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο εμπορικό δίκαιο (με ειδίκευση στην Προστασία του Καταναλωτή) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Άσκησα δικηγορία από το 2008 μέχρι το 2015, ενώ σήμερα είμαι διοριστέος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. Το 1997 εντάχθηκα στην Ένωση Αριστερών Νέων (η οποία μετεξελίχθηκε σε Νεολαία ΣΥΝ) , ενώ ήμουν υποψήφιος σύμβουλος στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με το συνδυασμό «Οικολογία-Αλληλεγγύη»

ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΛΛΑ

Γέννημα, θρέμμα Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος Νομικής-τμήμα Δημοσίου Δικαίου. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου, στον τομέα της Διακυβέρνησης-Δημόσιων Πολιτικών με ειδίκευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην 28χρονη θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκα με πολλούς τομείς των αρμοδιοτήτων της, όπως: Κοινωνική Πολιτική, Πολιτισμός, Παιδεία, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κλπ στους Δήμους Τριανδρίας και Θεσσαλονίκης. Διετέλεσα Προϊσταμένη Διοίκησης Δήμου Τριανδρίας, Ληξίαρχος Τριανδρίας και Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Προσωπικού, Γενική Διευθύντρια Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Υπηρεσιακού & Πειθαρχικού Συμβουλίου. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδεύτρια στο ΕΚΔΔΑ. Παντρεμένη με τον Γιάννη Αντωνιάδη και μητέρα δυο παιδιών, της Νατάσας και του Αντώνη. Γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της πόλης μου, θεώρησα υποχρέωση μου να στρατευτώ και να διεκδικήσω αιρετή θέση, ώστε να βοηθήσω στην καλύτερη και ουσιαστικότερη λειτουργία της.

ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από γονείς Κεφαλονίτες. Σπούδασα Κλασική Φιλολογία, έπειτα Μεσαιωνική και Νεοελληνική, έκανα μεταπτυχιακό στην Ιστορία Φιλοσοφίας και συνέγραψα διατριβή στη Ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Τα τελευταία 8 χρόνια ζω στη Μόσχα διδάσκοντας σε μεγάλα ΑΕΙ. Από παιδί μελετάω και αγαπάω την ιστορία της Θεσσαλονίκης και πάντα με τους Θεσσαλονικείς νοιώθω οικεία και γι΄αυτό επισκέπτομαι την πόλη πολύ συχνά. Το 2005-2007 εργάστηκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω τις εσωτερικές και εξωτερικές λειτουργίες ενός Δήμου. Κατεβαίνω με το συνδυασμό Θεσσαλονίκη Μαζί, γιατί πέρα από την πολιτική σύμπλευση, θέλω να στηρίξω μία γυναίκα ως Δήμαρχο, γιατί πιστεύω ότι οι γυναίκες θα κάνουν τη διαφορά στην πολιτική.»

ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Είμαι η Ελένη Μιχαλάκη. Γεννήθηκα στη Γερμανία. Είμαι Εκπαιδευτικός, απόφοιτος του ΑΠΘ. Έχω εργαστεί σε πολλά σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης ως Δασκάλα. Από το 1994 μετέχω στο Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας. Είμαι Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Στόχος μου είναι η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων των πολιτών για τη βελτίωση της θέσης των Ατόμων με Αναπηρία που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας, γραφειοκρατίας, κοινωνικής ένταξης και επαρκούς κάλυψης από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

ΜΠΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΜΠΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Γεννήθηκα στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης το 1956. Είμαι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης στο κέντρο από το 1974. Σπούδασα στα ΑΒΣΘ-ΠΑΜΑΚ Ιδιωτική των Επιχειρήσεων Είμαι Διευθυντικό Στέλεχος επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Βαλκάνια. Μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά Σύμβουλος Υπουργού Γεωργίας Βουλγαρίας για 4 χρόνια Είμαι παντρεμένος με 3 παιδιά. Η κοινωνική πολιτική δράση είναι αδιάκοπη σε φορείς και δράσεις, Μέλος του KKE από το 1974,στη συνέχεια στο Συνασπισμό μέχρι σήμερα, στην οργάνωση ΟΜ Άνω Κέντρου Θεσσαλονίκης και Σύριζα, Πολιτιστική Λέσχη Βασιλικών, Ανοιχτή Πόλη Θεσσαλονίκη,Μέλος κινημάτων, αντιρατσιστικό, ,Ετεροτόπια, Αλληλεγγύη προσφύγων. Μέλος ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, Προέδρος ΕΣΑΒΕΘ (αεριοκίνηση - οχημάτων Βορειου Ελλαδος) Θεσσαλίας.

ΜΠΕΝΟΥΖΙΛΙΟ ΛΕΒΗ
ΜΠΕΝΟΥΖΙΛΙΟ ΛΕΒΗ

Γόνος Εβραίων Σεφαραδιτών. Φοίτησα στο SBALA στο Αμερικανικό Κολέγιο και παρακολουθώ τώρα τον κύκλο εκπαίδευσης εμψυχωτών-συμβούλων ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπευτών στην NDI. Προϊστάμενος του τμήματος ακινήτων της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Συμμετέχω στη χορωδία της Κοινότητας και παρουσιάζω τις εκδηλώσεις της. Ήμουν επί δεκαετία μέλος ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην θεατρική ομάδα της ΧΑΝΘ. Ήμουν αθλητής μπάσκετ της Μακαμπή Θεσσαλονίκης. Παντρεμένος με τη Ρούλα Ξανθοπούλου, καθηγήτρια αγγλικών και έχουμε δύο παιδιά. Ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχω στην πολιτιστική, πολιτική και κοινωνική της ζωή. Αισθάνομαι ότι έχω την υποχρέωση να προσφέρω ό,τι μπορώ για την πόλη μου, που πάντα ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά για ανθρώπους που διαχρονικά έφταναν εδώ από διάφορα μέρη του κόσμου. Μια πόλη που μπορεί να αγκαλιάσει τα όνειρά των ανθρώπων, να αξιοποιήσει το γεωγραφικό της πλεονέκτημα, μια πόλη της δημιουργίας και της καινοτομίας, της συνεργασίας και του διαλόγου.

ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΦΩΤΗΣ

Είμαι Ποντιακής καταγωγής από το νομό Ιωαννίνων. Ζω και δραστηριοποιούμαι στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 25 χρόνια. Συμμετείχα ενεργά στα όργανα διοίκησης του Α.Π.Θ. ως φοιτητής του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών, εκπρόσωπος στην Κοσμητεία και στην Σύγκλητο και εκπρόσωπος της επιτροπής κοινωνικής πολιτικής. Είχα ενεργό συμμετοχή στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Νέων του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς και στην επιτροπή Δημητρίων. Υπήρξα αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαι υποψήφιος διδάκτωρ με θέμα «μεταφρασιολογία – φυσικές επιστήμες για τυφλούς», μέλος στο Δ.Σ του Κέντρου Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών και της ολομέλειας της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Μέλος στο Δ.Σ του ΟΑΣΘ και στο Δ.Σ της ΚΕΔΗΘ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης). Μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου των Οικολόγων – Πράσινων και στο Παρατηρητήριο Ενάντια στον Φασισμό. Αντιπρόεδρος στο Πράσινο Ινστιτούτο.

ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Από το 1993 έχω συνεχή και ποικιλόμορφη ενεργή συμμετοχή σε διάφορες ΜΚΟ και κινήματα αλληλεγγύης ξεκινώντας από τα παιδιά του πολέμου της Βοσνίας ως φοιτητής Ιατρικής, μετά στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, σε αρκετές αποστολές ως και σήμερα. Αντιπρόεδρος του Δ Σ. των Γιατρών Χωρίς Σύνορα – Ελλάδος 2002-2005. Συνιδρυτής του Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών Ύπνου - Α΄ Νευρολογική Κλινική Α.Π.Θ, 2000 -2013. Το 2000 εισήγαγα το θέμα της εμπορίας ανθρώπων στη Β. Ελλάδα και το 2004 δημιούργησα τον πρώτο ξενώνα για φιλοξενία/ προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων/θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη. Εργάζομαι ως ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και ως εθελοντής ιατρικός σύμβουλος του «Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών». Η επιστημονική μου συμβολή συνίσταται κυρίως στην εισαγωγή του θέματος της αποψυχιατροποίησης της διμεφυλικότητας την τελευταία τετραετία.

ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Γεννήθηκα το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσα στην Καστανιά Πιερίας. Αποφοίτησα από το Λύκειο Κολινδρού το 1991. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Μικρός ασχολήθηκα με τον στίβο. Μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου της Αναγέννησης Κολινδρού, με πανελλήνιες διακρίσεις σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο στους δρόμους ημιαντοχής και 3η θέση στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος 1992. Ως επαγγελματίας φυσικοθεραπευτής υποστήριξα μεγάλο πλήθος αθλητών και αθλτητριών, που κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις, επιτυγχάνοντας πανελλήνια ρεκόρ διεθνούς επιπέδου. Με την ανδρική ομάδα του Βόλεϊ Ηρακλή κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδος Α1, επί σειρά ετών καθώς και το κύπελο Ελλάδος Α1, το Ελληνικό SUPER CUP της Α1. 2001- 2012 συμμετείχαμε και διακριθήκαμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση CHAMPIONS LEAGUE με κατάκτηση της 3ης θέσης το 2002, της 4ης το 2004 , της 2ης το 2005, 2006 και 2009. Με την Εθνική ομάδα Βόλεϊ κατακτήσαμε την 3η θέση στο World League Pool C.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Γεννήθηκα στα Χανιά το 1963. Το 1968 ήρθα οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Βερολίνου (U.D.K.) παράλληλα φοίτησα στα εργαστήρια Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Γλυπτικής. Το 1991 έκανα μεταπτυχιακό στην ίδια σχολή. Διδάκτορας Τομέα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Εικαστικών Τεχνών, Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Διδάσκω ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1994 διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση. 2003 – 2007 Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/θμιας Εκ/σης, Δ. Θεσσαλονίκης. 2000 – 2003 Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών ΣΚΕΤΒΕ. 2000 έως το 2008 Δίδαξα εικαστικά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ 2010 έως και σήμερα έχω την επιμέλεια εκθέσεων στη γκαλερί χΩρος 18. 2017 συμμετείχα στο Eco Art, στο πλαίσιο της Πάφος-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οργάνωσα 38 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχα σε 73 ομαδικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δημόσια γλυπτά μου βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους στην Αθήνα, Πάφο, Θεσσαλονίκη.

ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1988. Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Παρακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Leiden της Ολλανδιας. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Μένω στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάζομαι ως δικηγόρος από το 2013. Επιπλέον, ασχολούμαι με το θέατρο και σπουδάζω υποκριτική σε δραματική σχολή της πόλης, έχω συμμετάσχει ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους, παρουσιάσεις βιβλίων και θεατρικά αναλόγια. Στο παρελθόν, έχω ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό σε διάφορους τομείς.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΘΗΝΑ

Με καταγωγή τον Αλιάκμονα Βοΐου Κοζάνης και έτος γέννησης το 1962, πολιτογραφήθηκα Θεσσαλονικιά το 1980 με την εισαγωγή μου στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ. Τη διετία 1985-1987 παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού τμήματος Φιλοσοφικής και από το 1987 εργάζομαι στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος (17ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης). Παρούσα στα κοινωνικά κινήματα της πόλης και στο εκπαιδευτικό κίνημα, διετέλεσα μέλος του Δ.Σ και γραμματέας της Α ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης (2013-2015) . Τη σχολική χρονιά 2016-2017 εργάσθηκα ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων σε προσφυγικούς καταυλισμούς της περιοχής Θεσσαλονίκης και στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Αν. Θεσ/νίκης, εκμάθηση ελληνικής σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Είμαι γραμματέας του Συλλόγου Αλιακμονιτών Θεσ/νίκης.

ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Είμαι ειδικός Γενικός Ιατρός με μετεκπαίδευση στην Επείγουσα Ιατρική, τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Ψυχολογία των ασθενών. Εργάζομαι ως ιατρός-Επιμελητής Α' στο Ε.Σ.Υ. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας" και από το 2015 είμαι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διδάσκω Γηριατρική στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κι είμαι εκπαιδευτής των φοιτητών ιατρικής του Α.Π.Θ Ασχολούμενος επί σειρά ετών με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και έχοντας συνδράμει ανήμπορους συμπολίτες μας υπόσχομαι να εργαστώ για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Ονειρεύομαι ένα Δήμο που θα διασφαλίζει καθολική πρόσβαση των κατοίκων στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

ΠΑΡΕΝΤΕ ΣΟΛΟΜΩΝ
ΠΑΡΕΝΤΕ ΣΟΛΟΜΩΝ

Γεννήθηκα στη δυτική Θεσσαλονίκη το 1950. Μεγάλωσα σε μία υποβαθμισμένη περιοχή, γεγονός που όπλισε το χαρακτήρα μου με δύναμη, αποφασιστικότητα αλλά και αίσθημα προσφοράς στα κοινά για μια καλύτερη ζωή για όλους. Δούλεψα σκληρά στη ζωή μου και κατάφερα μία επιτυχημένη καριέρα ως έμπορος, διατηρώντας με μεγάλη επιτυχία γνωστά εμπορικά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκα επιπλέον με τον αθλητισμό, με μεγαλύτερη διάκριση τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στην Πυγμαχία (μποξ), με χρυσό μετάλλιο, το 1967. Με τα κοινά ασχολούμαι από το 1974 έως και σήμερα. Τα τελευταία δέκα χρόνια εκλέγομαι Πρόεδρος της Κοινοτικής Συνέλευσης της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Σήμερα είμαι συνταξιούχος, έχοντας κατακτήσει μεγάλη εμπειρία ζωής και διάθεση προσφοράς για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και σπουδάζω στο Οικονομικό του ΑΠΘ. Είμαι ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Παράθλαση. Εργάστηκα ως παραγωγός στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το 2011 εκλέχθηκα με την Παράταξη Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη και ανέλαβα Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού & Εθελοντών. Κέρδισα για την πόλη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο πληροφόρησης και τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Το 2013 ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημιούργησα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Συμμετοχικό προϋπολογισμό για τη νεολαία και Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

Αποφοίτησα από το Τμήμα Θεάτρου της Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ. Υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Από το 2007 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το Κ.Θ.Β.Ε., ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και χορευτής. Μου έχει απονεμηθεί το βραβείο Αριστείας : Διεθνείς Διακρίσεις Αποφοίτων του Α.Π.Θ. Διδάσκω κινησιολογία επί σειρά ετών σε δραματική σχολή της Θεσσαλονίκης. Είμαι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας influx. Παραστάσεις της influx έχουν παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο, στο Κ.Θ.Β.Ε., στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημητρίων, στο Φεστιβάλ Αθηνών, σε Διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού και στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαντ (Ουάσιγκτον). Η influx είναι η μόνη ομάδα παγκοσμίως που έχει βραβευτεί δύο φορές με την Υποτροφία Ίψεν από το Διεθνές Ίδρυμα Ίψεν της Νορβηγίας.

ΠΟΤΟΝΟΣ ΑΡΗΣ
ΠΟΤΟΝΟΣ ΑΡΗΣ

Γεννήθηκα στο Κιλκίς, είμαι παντρεμένος και έχω 2 παιδιά. Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων. Ζω στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 35 χρόνια στην Κάτω Τούμπα. Είμαι ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ και ασκώ το επάγγελμα 30 χρόνια. Έχω διατελέσει μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ ΠΟΕΙΑΤΑ. Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Ραδιοταξί «Λευκός Πύργος». Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΤΑΞΙ. Είμαι μέλος του Σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης. Γνωρίζω την πόλη και τα προβλήματά της από γειτονιά σε γειτονιά!

ΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Γεννήθηκα το 1983 στο Εννισκίλλεν της Ιρλανδίας. Μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι κάτοχος πτυχίου σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου MIDDLESEX του Λονδίνου και είμαι ναυτιλιακός πράκτορας. Τον Οκτώβριο του 2015, ευαισθητοποιημένος από την προσφυγική κρίση, βρέθηκα στην Ειδομένη ως εθελοντής. Τον Νοέμβριο έγινα συνιδρυτής της εθελοντικής οργάνωσης InterVolve, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη και βιωσιμότητα της υποδοχής και στέγασης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στην ενίσχυση της λειτουργίας των δομών φιλοξενίας προσφύγων του νομού Θεσσαλονίκης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβα, και εξακολουθώ να κατέχω, τη θέση συμβούλου του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με καθήκοντα Περιφερειακού Συντονιστή του συνόλου των δομών φιλοξενίας προσφύγων Βόρειας Ελλάδας, Ηπείρου, και Θεσσαλίας.

ΡΑΝΕΛΑ ΓΙΟΥΛΗ
ΡΑΝΕΛΑ ΓΙΟΥΛΗ

Γεννήθηκα στη Λάρισα και μεγάλωσα στην Καρδίτσα και την Έδεσσα, μέχρι τα φοιτητικά μου χρόνια που μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζω σήμερα. Είμαι παντρεμένη με τον δικηγόρο Μιχάλη Σεμερτζίδη και μητέρα δύο κοριτσιών, μαθήτριες νηπιαγωγείου και δημοτικού σε δημόσια σχολεία. Σπούδασα Νομική στο ΑΠΘ και εργάζομαι από φοιτήτρια ως Τραπεζική Υπάλληλος. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Διεθνές Δίκαιο και Πιστοποιημένη Εσωτερική Ελέγκτρια (CIA). Εκλέχθηκα το 2014 Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα. Διετέλεσα Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Σήμερα είμαι Πρόεδρος της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αναπτυξιακής Μητροπολιτικής Α.Ε., Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα εσωτερικού ελέγχου. Μέλος του Μητρώου Εσωτερικών Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος Επιτροπών λειτουργίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με οικονομικό αντικείμενο. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά.

ΣΑΡΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΑΡΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Είμαι ο Σταύρος Σαράφης και είμαι ποδοσφαιριστής. Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε αυτό να είναι το βιογραφικό μου μια και ολόκληρη ζωή έχω συνδεθεί με την αγαπημένη ομάδα της πόλης μας με πολλές ιδιότητες. Ακόμα και σήμερα έχω την ευθύνη για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και τα νέα στελέχη του. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά. Βλέπω καθημερινά τους νέους, τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους, πιστεύω σε αυτούς και ξέρω πως μπορώ – μπορούμε να βοηθήσουμε. Για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη έτσι όπως την σχεδιάζουμε μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΣΙΩΜΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΙΩΜΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκα το 1966 και μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κατοικώ. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δραστηριοποιούμαι πάνω από 20 χρόνια στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης, ως Υπεύθυνος του Παραρτήματος Κ. Μακεδονίας του Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των πολύ μικρών επιχειρήσεων. Έχω ασχοληθεί, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, με σκοπό την προώθηση της διακρατικής και συν-ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης. Παράλληλα διατέλεσα για αρκετά χρόνια μέλος Δ.Σ της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και της Δ.Ε.Θ. αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης αλλά και βαθιά γνώση των αναπτυξιακών προβλημάτων που της Θεσσαλονίκης. Ως ενεργός πολίτης υμμετέχω από τα φοιτητικά μου χρόνια σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του τόπου, μέσα από τον μεγάλο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.

ΣΚΕΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΕΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκα στα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων το 1958. Τελείωσα το λύκειο στα Γιάννενα. Το 1976 ήρθα στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζω έκτοτε. Σπούδασα ιατρική στο ΑΠΘ και ειδικεύτηκα στην καρδιολογία. Υπηρετώ την κλινική καρδιολογία ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εργάζομαι από το 1993 στην κλινική “Αγ. Λουκάς” με αντικείμενο τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των καρδιοχειρουργικών περιστατικών. Από τα μαθητικά μου χρόνια είχα πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο χώρο της αριστεράς. Είμαι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Πιστεύω σε μια δημοτική αρχή έντιμη και αλληλέγγυα στον αγώνα των πολιτών για ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια. Θα αγωνιστώ για να ξεπεράσει η Θεσσαλονίκη την εσωστρέφεια και να καταστεί Ευρωπαϊκή Μητρόπολη κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε μια νέα εποχή συνεργασίας, ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας.

ΣΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΣΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Κατάγομαι από το Βόιο Κοζάνης όμως γεννήθηκα το 1979 στην Καλαμάτα, μεγάλωσα στη Λάρισα και βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είμαι παντρεμένος, έχω δύο παιδιά και συμμετέχω στους Συλλόγους Γονέων ως Αντιπρόεδρος και Ταμίας . Είμαι Μουσικός και Ηχολήπτης συντηρώντας το δικό μου στούντιο ηχογράφησης εδώ και 14 χρόνια. Μετά τα μαθητικά συμβούλια τελείωσα σε ΙΙΕΚ το τμήμα Μηχανικών Ήχου. Έτσι εργάστηκα από το 1998 σε εταιρίες διοργάνωσης συναυλιών, σε στούντιο ηχογράφησης, σε τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΡΤ 3 αλλά και ως εργάτης και πωλητής. Ως μουσικός έχω συμμετάσχει σε πολλά συγκροτήματα και έχω διοργανώσει πάνω από 60 φεστιβάλ. Ασχολούμαι με την κατασκευή και συντήρηση ξύλινων αντικειμένων. Με την Κατερίνα Νοτοπούλου Προχωράμε Μαζί να ενώσουμε την ανάσα μας, να φυσήξουμε δυνατά, συλλογικά, να διώξουμε τα σύννεφα από την πόλη μας.

ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Ντεπώ. Αποφοίτησα από το 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Σπούδασα στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Είμαι υποψήφια κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου, του Ε.Α.Π. και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 2000-2009 Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα εργάζομαι ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση. 2014-2018 Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου, την αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης και την προάσπιση του δικαιώματος των νηπίων 4-6 ετών στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση. Έχω αρθρογραφήσει για τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και τα σημαντικά ζητήματα της προσχολικής εκπαίδευσης στις εφημερίδες Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών, Έθνος, καθώς και σε εκπαιδευτικά sites.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γιός του Ιωάννη και της Αννούλας, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Χαριλάου. Τελείωσα το 32ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα αρχικά στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, όπου ξεκίνησα την συνδικαλιστική μου δράση. Στη συνέχεια σπούδασα στην Ιταλία οπτικός-οπτομέτρης και αυτό το επάγγελμα ασκώ ως 3ης γενιάς οπτικός. Στόχος μου είναι μια Θεσσαλονίκη προοδευτική, μια πόλη ζωντανή, καθαρή και πράσινη.

ΣΤΕΦΑΝΗ ΟΛΓΑ
ΣΤΕΦΑΝΗ ΟΛΓΑ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στο κέντρο της πόλης στην Αγ. Δημητρίου. Σπούδασα στο Τμήμα Φωτογραφίας της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Είμαι κάτοχος διπλώματος μονωδίας από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά. Ασκώ το λειτούργημα της Δικαστικής Επιμελήτριας. Είμαι μητέρα δύο παιδιών. Έχω συμμετάσχει σε πολλές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέλος της ομάδας γειτονίας στο Ντεπώ «ΝΤΕΠΟΛΙΤΕΣ». Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Δ.Ε.Ε.Θ. Μέλος του Παρατηρητηρίου Ενάντια στη Φασιστική και Ρατσιστική Βία. Διετέλεσα συντονίστρια της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Επιδιώκω μέσω της υποψηφιότητας μου ξαναβρεί ο Δήμος της πόλης μας και κάθε Γειτονιά του, την πολιτιστική τους αίγλη. Πολιτισμός για μένα είναι ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, η στήριξη της ανακύκλωσης στην πόλη, η επανάχρηση, τα πράσινα μπαλκόνια, η καθαριότητα στα πεζοδρόμια, η προβολή όλων των ομάδων πολιτισμού της πόλης.

ΤΖΕΛΕΠΗ ΧΡΥΣΑ
ΤΖΕΛΕΠΗ ΧΡΥΣΑ

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Έμαθα φωτογραφία στα στενά σοκάκια της Θεσσαλονίκης και σπούδασα σκηνοθεσία στο υγρό Λονδίνο. Εργάζομαι σαν σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες μου έχουν φιλοξενηθεί και βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν προβληθεί στην τηλεόραση και σε κινηματογράφους. Ενώ έργα μου έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις, σε βίντεο εγκαταστάσεις και σε performances. Συμμετέχω σε καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, σε κινηματικές δράσεις και συλλογικότητες για τα προβλήματα της πόλης. Πάλεψα μαζί με ευαισθητοποιημένους κατοίκους στον αγώνα για τη διατήρηση των αρχαίων της Βενιζέλου “και Μετρό και Αρχαία” για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ “ Σώστε το νερό” στο αντιρατσιστικό κίνημα. Είμαι μέλος του συντονιστικού του Τμήματος Τέχνης και Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κινηματογραφιστών Β. Ελλάδας. Μέλος στο Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού σχολείου Θεσσαλονίκης.

ΤΡΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΤΡΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Εργάστηκα από νωρίς σε πλήθος εργασιών (ταξιθέτης, σερβιτόρος, ελαιοχρωματιστής, εισπράκτορας σε ΚΤΕΛ, υπάλληλος σε κάμπινγκ). Από το 1988 εργάζομαι ως ζωγράφος-εκπαιδευτικός. Υπηρέτησα από το 1995 έως το 2017 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο 3ο Γυμνάσιο Συκεών και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης και Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης. Σήμερα διδάσκω στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. στο οποίο υπήρξα από το 1986 έως το 1990 μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος. Για πολλά χρόνια υπήρξα μέλος του Δ.Σ. της Γ' Ε.Λ.Μ.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πρόεδρός της από το 2009 έως το 2014. Είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (Ε.Δ.Ι.Α.) 1940-’74 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Αρθρογραφώ τακτικά στην εφ. ΑΥΓΗ και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.

ΤΣΙΦΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΣΙΦΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1970 . Αποφοίτησα από το γενικό Λύκειο Ηράκλειας. Από το 1987 κατοικώ μόνιμα στην Θεσσαλονίκη Ασχολήθηκα με τον κλάδο του ιματισμού πάνω από 15 χρόνια με ειδικότητα το σχέδιο μόδας σε εξαγωγικές μονάδες της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα και με πωλήσεις ειδών ένδυσης και παιχνιδιών. Σήμερα εργάζομαι στα Ελληνικά Πετρέλαια. Είμαι παντρεμένος με την Τσεφατίδου Χρύσα και έχουμε έναν γιό φοιτητή στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ. Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έως και σήμερα, μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματίων Μακεδονίας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης. Αντιπρόεδρος στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο από το 2015 έως και σήμερα. Υπηρέτησα και υπηρετώ με ιδιαίτερη αγάπη τον ερασιτεχνικό αθλητισμό μέσα από συνδικαλιστικούς αγώνες για την καλυτέρευση των συνθηκών άθλησης, την υγεία και την ασφάλιση των αθλητών. Μέλος του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Γεννήθηκα το 1970 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το 3ο ΓΕΛ Χανίων και σπούδασα Τοπογράφος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια & ημερίδες για την τηλεόραση και τα Social Media. Ζω κι εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο αγοριών. Εργάζομαι στην ΕΡΤ3 από το 1995. Σήμερα προϊσταμένη της Υποδ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Μετά το «Μαύρο» στην ΕΡΤ το 2013, συμμετείχα ενεργά στον αγώνα για την επαναλειτουργία της και εκπροσώπησα τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε δράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέλος του ΤΕΕ, του Συλλόγου Διπλωματούχων Α.Τ.Μ. Β. Ελλάδας και του Παν. Συλλόγου Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ. Διετέλεσα: Μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, Πρόεδρος Τ.Π. ΠΟΣΠΕΡΤ Θεσ/νίκης, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραγωγής Τεχνικού & Καλλιτεχνικού προσωπικού ΕΡΤ, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 21ου και του 14ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης (2008-2013).

ΧΑΡΙΣΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΧΑΡΙΣΗΣ ΘΕΜΗΣ

Γεννήθηκα το 1961 στην Ομαλή-Βοΐου- Κοζάνης. Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ-ΑΣ. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., εκπαιδεύτηκα σε θέματα Εγκληματολογίας -Ανακριτικής και αντιμετώπισης σύγχρονων μορφών βίας (trafficking, βία ανηλίκων, ενδοοικογενειακή βία, ηλεκτρονικό έγκλημα). Αποφοίτησα 1ος από την Σχολή Υπαξιωματικών και 1ος από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ το 1985. Εκπαιδεύτηκα σε θέματα Εγκληματολογίας -Ανακριτικής και αντιμετώπισης σύγχρονων μορφών βίας. Ιδρυτικό μέλος της πρώτης συνδικαλιστικής παράταξης « Ένωση Αξιωματικων ΕΛ-ΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας». Διδάσκω στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Σχολές ΕΛ-ΑΣ. Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσ/νίκης. Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσ/νίκης. Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος και Συντονιστής της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» από το 2014, ιδρυτικό μέλος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του «Παρατηρητηρίου ενάντια στη φασιστική βία και το Ρατσισμό».

ΧΑΤΖΗΤΡΥΦΩΝ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΤΡΥΦΩΝ ΝΙΚΟΣ

Είμαι Δρ. πολιτικός μηχανικός και επίτιμος προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από φοιτητής συμμετείχα στον συνδικαλισμό και την πολιτική. Από το 1989 συνίδρυσα συλλογικότητες με αντικείμενο την ομοφυλοφιλία και τη διεμφυλικότητα στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είμαι πρόεδρος της «Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο» και υπεύθυνος του «Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ.* Ταινιών». Ενεργοποιούμαι για την ουσιαστική ανεξιθρησκία και την άρση αποκλεισμών και αρνητικών διακρίσεων. Έχω συγγράψει περί τα 60 επιστημονικά άρθρα, διοργάνωσα συνέδρια και επιμελήθηκα σχετικούς τόμους. Είμαι στέλεχος του Τμήματος Τεχνών και Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1979 και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω βραβευτεί σε Πανευρωπαϊκούς Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς σχεδιασμού δημόσιων χώρων. Συμμετείχα στην ομάδα εργασίας που συγκρότησε ο Γ.Γ. Παιδείας Καθηγητής Ιωάννης Παντής, για πιστοποίηση χώρων για νηπιαγωγεία εντός των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. Εκλέγομαι στο ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων από το 2010 και έχω διατελέσει Πρόεδρος για 2 θητείες μεταξύ 2013 και 2017.

ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Συγγραφέας, διδάκτωρ Οικονομικού Τμήματος Α.Π.Θ. Έγραψα δεκάδες μελέτες για την ιστορία της Θεσσαλονίκης και την ελληνική οικονομική ιστορία. Είμαι έφορος του Εβραϊκού Μουσείου και αρθρογράφος του «Έθνους». Έχω διευθύνει το Πολιτιστικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας, την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και άλλους φορείς. Συνεργάστηκα με τις κυριότερες ελληνικές εφημερίδες και επιμελήθηκα δεκάδες εκθέσεις ιστορικών τεκμηρίων και τηλεοπτικές εκπομπές. Βλ. www.chekimoglou.com και evangheloshekimoglou.academia.edu/research

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Σπούδασα Ιατρική στο Α.Π.Θ. Εργάζομαι ως ιατρός παθολόγος του Εθνικού Συστήματος Υγείας. στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Έχω βραβευτεί από την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ) για τη συνεισφορά μου στο ιατρικό λογισμικό, και προωθώ την υιοθέτηση του Ελεύθερου Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στο Δημόσιο. Συνεργάζομαι στενά με τον Γιάννη Ραγκούση για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής συμμαχίας.

ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΕΛΛΗ
ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΕΛΛΗ

Γεννήθηκα στο Κιλκίς, σπούδασα στη Σχολή Καλών Τεχνών Nancy-Γαλλία. 1990-2007 Δίδαξα στη Σχολή Καλών Τεχνών S.Etienne-Γαλλία 1996-2013 Καλλιτεχνική Δ/ντρια του εικαστικού εργαστηρίου “ΙΡΙΣ” Π. Μελά και καθηγήτρια σχεδίου, ΑΚΤΟ 2010 & 2015 Εκλέγομαι με την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη 2013 έως σήμερα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού 2015-2016 Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού 2012-2014 μέλος του ΣΕΜ Συμμετείχα σε πολλά προγράμματα πολιτισμού, στο δίκτυο πόλεων, jeux de la francophonie (2001 Βηρυτός, 2015 Νίκαια) , bjcem,......