ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ποια είμαι

Είμαι η Κατερίνα Νοτοπούλου, 30 ετών και Θεσσαλονικιά.

Μεγάλωσα στο Κέντρο της πόλης, στους δρόμους και στις πλατείες της έπαιξα, έτρεξα, γέλασα, ερωτεύτηκα και ονειρεύτηκα μια όμορφη ζωή.

Γι΄ αυτό το όνειρο αγωνίζομαι, μαζί με τους ανθρώπους της.

Σπούδασα Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας του ΠΑ.ΜΑΚ. Ειδικεύθηκα στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Η δράση στα κοινωνικά κινήματα έγινε η ζωή μου, γιατί επιθυμία μου είναι μία δίκαιη κοινωνία. Γνωρίζω καλά οτι με την αλληλεγγύη και την σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ήμουν μέλος των Δομών Αλληλεγγύης - στα χρόνια της κρίσης - και συμμετείχα σε καμπάνιες Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας στο εξωτερικό. Συμμετείχα ενεργά στα κινήματα Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Εργάζομαι από τα δεκαοχτώ μου. Αρχικά ως πωλήτρια, ως γραμματέας στη συνέχεια ως δασκάλα αγγλικής σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα ως ψυχολόγος σε κοινωνικές δομές και εθελοντικά σε Μ.Κ.Ο.

Έχω βιώσει την ανεργία, την αγωνία αλλά και την δύναμη της προσφοράς.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολούμαι από το 2010 ως μέλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή πόλη» και το 2014 διετέλεσα εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης.

Το 2016 ανέλαβα προϊσταμένη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 διετέλεσα Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης).

Τι έκανα για τη Θεσσαλονίκη:

Συνέβαλα:

 • Στην απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την αξιοποίησή τους ως Μητροπολιτικά πάρκα πρασίνου.
 • Στη δημιουργία υποδομών και κοινωνικών δομών στην πόλη (Μονάδες Υγείας, Σχολική Στέγη, Κυβερνείο, Παπάφειο).
 • Στη δημιουργία μεταφορικών, ψηφιακών και ενεργειακών δικτύων.
 • Στην ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος και τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης.
 • Στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την ανάπτυξή της.
 • Στον στρατηγικό επανασχεδιασμό και την ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.
 • Στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης αλλά και της Νεολαίας.
 • Στην εξυγίανση και την ενδυνάμωση των πολιτιστικών Οργανισμών (ΚΘΒΕ, Μέγαρο Μουσικής, ΜoMUs).
 • Στον μετασχηματισμό του ΥΜΑΘ σε στρατηγικό πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συν-ανάπτυξης.
 • Στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε διεθνή διπλωματικό κόμβο.
 • Στο να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και ευέλικτα μέσα για έργα Ανάπτυξης και Αναγέννησης στον αστικό ιστό και στην ευρύτερη περιοχή της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά τα ξεκινήσαμε ΜΑΖΙ και θα τα ολοκληρώσουμε ΜΑΖΙ!

Η «καρδιά» του προγράμματος μας έχει στόχο να καταστεί η Θεσσαλονίκη, μία πόλη ανοιχτή στο μέλλον. Θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα το πετύχουμε ΜΑΖΙ.