Έντονο πρόβλημα καθαριότητας και φύλαξης παρατηρείται στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη στη Θεσσαλονίκη.  

Στο 8ο ΕΠΑΛ, είναι επιτακτική η ανάγκη για δεύτερο φύλακα καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας σε πρωινή βάρδια, ενώ από πέρσι οι είσοδοι του 7ου και 8ου ΕΠΑΛ έχουν διαχωριστεί και τα  διαλείμματα είναι διαφορετικά λόγω πανδημίας.  

Σοβαρή ενίσχυση σε προσωπικό απαιτείται και στο κομμάτι της καθαριότητας, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας όπως αυτή που διανύουμε όπου η ελλιπής καθαριότητα μπορεί να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Κυβέρνηση και Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αδιαφορούν και δεν δίνουν ικανοποιητική λύση στα προβλήματα, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.  Τα προβλήματα δεν λύνονται με μεγαλοστομίες και επικοινωνιακές φούσκες. Απαιτείται πολιτική βούληση, σοβαρή ενασχόληση και αποτελεσματικό σχέδιο.

Είναι φανερό ότι η εκπαίδευση και η υγεία των μαθητών βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες τόσο της κυβέρνησης όσο και της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν με την εγκληματική τους αδιαφορία.

Θέλουν δε θέλουν, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.